Еднодневна посета на Св. Јован Бигорски

bigorski
🙏Св. Јован Бигорски 🙏
✅Еднодневна посета ✅
👉 Термин: 25.10.2020
👉 Цена на аранжманот: 400 мкд
👉 Аранжманит вклучува:
👉 Превоз со високотуристички автобус
👉 Лиценциран водич
Бигорски манастир Свети Јован Крстител (или Светото семејство Бигорски) манастир лоциран на патот помеѓу Гостивар и Дебар. Во непосредна близина се наоѓаат селата Ростуше, Битуше, Велебрдо и Требиште покрај реката Радика во западна Македонија. Според споменикот Бигор, манастирот го основал монахот Јован во 1020 година, а во 16 век манастирот бил уништен од османлиската влада, а од целиот комплекс останал само како мала црква. Манастирот го има најубавиот иконостас на Балканот.
✅ Програма:
25.10.2020 ( недела)
Состанок на групата на Дрво Декор во 06:00 часот. Заминување кон Бигорски во 06:30 часот.
Пристигнување во манастирот во утринските часови.
Слободно време за поклонички ритуали и активности.
По напуштање на манастирост можност за кафе, ручек во куќата на Мијаците.
Тргнување кон Скопје во попладневните часови.
Ganic Exclusive
☎️023 117 771
📲071 775 529

You can send your enquiry via the form below.

Еднодневна посета на Св. Јован Бигорски
Price From
ден400 Per Person
Add Travelers
Возрасни
ден400 Per Возрасни
Need Help With Booking? Send Us A Message