ЕДНОДНЕВНА ПРОШЕТКА ВО ПРИЗРЕН

1 Day

🎀Уживајте во убавините на стариот град ПРИЗРЕН градот на културата со богата историја,

традиционални продавници со занаетчиски производи и гастрономски задоволства🎀

Термини:

✅19.11.2023

✅08.12.2023

✅24.12.2023

ЦЕНА ПО ЛИЦЕ: 800 денари 

Overview

🎀Уживајте во убавините на стариот град ПРИЗРЕН градот на културата со богата историја, традиционални продавници со занаетчиски производи и гастрономски задоволства🎀
⭐Прошетка низ старата чаршија во Призрен која е со голема културна и историска вредност
⭐Посета на црквата Свети Ѓорѓија
⭐Посета на Синан паша џамија
⭐Прошетка низ новата Аби чаршија, чаршија која е во нов, модерен и луксузен стил
⭐Прошетка во shopping centar GALERIA
‼Патуваме со лична карта‼

Itinerary

Day 1 :
1
Состанок со групата во 06:45 часот, поаѓање во 07:00 часот од Дрводекор, Скопје. Предвидено време за пристигнување во Призрен 10:00 часот. Пристигнување во Аби чаршија и шопинг центарот Галерија. Во 13:00ч посета на старата чаршија, црквата Свети Ѓорѓија и Синан паша џамија. Во 17:00 часот тргнување кон Македонија. Пристигнување во Скопје во вечерните часови.

Понудата вклучува

  • Автобуски превоз
  • Прошетка низ старата чаршија во Призрен која е со голема културна и историска вредност
  • Посета на црквата Свети Ѓорѓија
  • Посета на Синан паша џамија
  • Прошетка низ новата Аби чаршија, чаршија која е во нов, модерен и луксузен стил
  • Прошетка во shopping centar GALERIA
  • Лиценциран пратител во текот на патувањето
  • Организација на патувањето

Понудата не вклучува

  • Индивидуални трошкови
  • Патничко осигурување

You can send your enquiry via the form below.

ЕДНОДНЕВНА ПРОШЕТКА ВО ПРИЗРЕН
From € 13
/ Adult
From € 11
/ Child