Рилски манастир и Благоевград

1 Day

Цена по лице: 1300 денари

Рилски манастир е најголемиот и најстар православен манастир на Балканот. Тој се наоѓа во југозападниот дел на планината Рила во Бугарија,на 117 километри јужно од главниот град Софија во длабока долина на реката Рила, на надморска височина од 1.147 метри. Се смета дека креаторот на Рилски манастир е првиот бугарски монах-пустиник Јован Рилски.Овој манастир има примено бројни признанија за неговиот развој и културна и уметничка вредност. Од 1961 година Рилски манастир е претворен во Национален музеј, а УНЕСКО прогласува целиот комплекс за споменик на културата со светско значење.

Термини

03.12.2023 (Недела)

ЦЕНА по лице: 1300 денари

Itinerary

Day 1 :
ДЕН 1
Тргнување од Дрводекор, Скопје во 05:00 часот, тргнување од Куманово во 05:30 часот од бензинска Макпетрол. Патување преку граничниот премин Деве Баир (Крива Паланка со попатни паузи за царински формалности и одмор. Предвидено време за пристигнување на Рилски Манастир околу 11:00 ч. Време за разглед на манастирот и индивидуални активности. Во попладневните часови тргнување кон Благоевград. Слободно време за индивидуална прошетка низ Благоевград. Посета на шопинг центарот Метро Тргнување за Македонија во 18:00 ч.

Понудата вклучува

  • Организација и водство на патувањето.
  • Превоз на наведената релација.
  • Посета на Рилски манастир.
  • Посета на Благоевград.
  • Посета на шопинг центар Метро.

Понудата не вклучува

  • Индивидуални трошоци
  • Патничко осигурување

You can send your enquiry via the form below.

Рилски манастир и Благоевград
From € 21
/ Adult