Компанијата „Ганиќ ексклузив“, сопственост на г. Армин Ганиќ, е основана во 2019 година. Седиштето на компанијата е во Скопје –Македонија.

Ганиќ ексклузив извршува превоз на патници на меѓународната линија помеѓу Скопје и Црна Гора. Покрај редовната меѓународна линија за превоз на патници, извршуваме и организираме и туристички, спортски, културни и екскурзивни екскурзии. 

На самиот почеток, компанијата има  поставено високи цели, сите во интерес и задоволство на патниците и соработниците. Компанијата почна со 3 автобуса и сега може да се пофали со голема, богата флота што моментално има 8 високо квалитетни автобуси „Сетра“, Неоплан, Ман, и два минибуса Мерцедес Спринтер  кои можат да се изнајмат и на заинтересирани правни лица. Автобусите ги исполнуваат сите меѓународни високи стандарди за превоз на патници како и нашите лиценцирани возачи кои се во редовен работен однос, а во Туристичкиот сектор 2 високо квалификуфани туристички работници со долго годишно искуство со сертификати за водичи во и надвор од државата.

Слоганот на компанијата е: „Возете се удобно, брзо и лесно. Ќе се обидеме да бидеме секогаш такви“. Слободно можеме да кажеме дека овој слоган е потврден скоро безброј пати досега во пракса, имајќи предвид дека бројот на достапни термини се намалува, и покрај новите проширувања и подобрувања на услугата.