ЕДНОДНЕВЕН ШОПИНГ ВО БЕЛГРАД

1 Day

БЕЛГРАД

Белград е главен град и најголем град во Србија. Градот се наоѓа на устието на реките Сава и Дунав во централна северна Србија, на местото каде што Панонската Низина се сретнува со Балканскиот Полуостров. Населението во Белград брои над 1,2 милиони жители, додека во рамките на неговите административни граници живеат над 1,65 милиони луѓе.  Белград е најголемиот град на територијата на поранешна Југославија и по бројот на жители е четврт во Југоисточна Европа по Истанбул, Атина и Букурешт. 

Се смета за еден од најстарите европски градови, бидејќи неговата историја е подолга од 7000 години.

За Белград велат дека е град на разновидноста, а духот на оваа метропола може да го почувствувате преку неговиот богат, културен живот, преку старо- новата архитектура низ улиците , но и преку вкусната храна и гостопримливи домаќини. Често пати Белград е нарекуван град на поздравите. Тука под Калемегдан Дунав ја поздравува Сава, а низ Кнез Михајлова може да ве поздрават фините домаќини.

Денот може да го поминете со прошетка низ Кнез Михајлова, воодушевувачкиот Калемегдан, да вкусите српска храна во боемските ресторани во познатата Скадарлија, или пак да се подновите со некое парче гардероба. Во Белград има места за сечиј вкус.

Термини:

✅10.04.2024

✅24.05.2024

✅21.06.2024

ЦЕНА ПО ЛИЦЕ: 1700 денари 

     

Overview

БЕЛГРАД
Најголемиот и главниот град на Србија – Белград, носи во себе еден посебен шарм на град кој се има преродено од сопствената пепел. Удобно лоциран на местото каде се вкрстуваат реките Дунав и Сава, овој град лесно ќе се вреже во меморијата и душата на секој патник.
Уживајте во убавините на Белград
Прошетка низ познатите улици Кнез Михајлова и Скадарлија
Неверојатен поглед од Калемегдан
Шопинг во ИКЕА
Шопинг во Ušce shopping centar

Itinerary

Day 1 :
ДЕН 1
Состанок со групата 01.45 часот на Дрводекор. Поаѓање за Белград во 02:00 часот. Поаѓање од Куманово во 02.30 часот од Макпетрол бензизката. Патување преку граничен премин Табановце со попатни паузи заради одмор и гранични формалности. Пристигнување во Белград околу 8:00 часот. Слободно време за индивидуален разглед на Белград. Прошетка низ познатите улици Кнез Михајлова и Скадарлија,како и неверојатен поглед од Калемегдан. Во 13:00ч посета на шопинг центарот Ушче. Во 16:00ч шопинг во ИКЕА Во 18:00 часот тргнување кон Македонија. Пристигнување во Скопје во вечерните часови.

Понудата вклучува

  • Автобуски превоз на наведената релација со високо туристички автобус
  • Прошетка низ познатите улици Кнез Михајлова и Скадарлија
  • Неверојатен поглед од Калемегдан
  • Шопинг во Ušce shopping centar
  • Шопинг во ИКЕА
  • Лиценциран пратител во текот на патувањето
  • Организација на патувањето

Понудата не вклучува

  • Индивидуални трошкови
  • Патничко осигурување

You can send your enquiry via the form below.

ЕДНОДНЕВЕН ШОПИНГ ВО БЕЛГРАД
From € 27
/ Adult
From € 24
/ Child